totalt antal besökare

måndag 28 december 2009

pumpasoppa med ingefära, chili & rostade pumpakärnor , sötpotatis med fetaost & jalapeno



ekologisk pumpa har vi hittat hos lemuria på nybrogatan
liksom den ekologiska ingefäran

hittade ingen ekologisk jalapeno



ta ur kärnorna, lite pilligt men värt besväret, skölj av dem



fräs pumpa kött och färsk ingefära, häll på vatten, låt koka mjuka,
mixa, smaka av med grönsaksbuljong, creme fraiche, jalapeno och salt



världens bästa grönaksbuljong !



rosta pumpakärnorna i torr panna,
tillsätt tamari och cayenne



ett måste i köket



ekologisk sötpotatis finns allt oftare att få tag i,
om inte så be din handlare ta hem

de här fina har vi köpt på lemuria på nybrogatan

mixa fetaost, creme fraiche & jalapeno
till en gudomlig röra



sötpotatis, olivolja, flingsalt in i ugnen



värt en omväg via bakery and spice,
torsgatan 46






mmmmmm......

vi äter på gustavsbergs coq, design stig lindberg






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar