totalt antal besökare

onsdag 3 mars 2010

grekiska lammfärsbullar med aubergine & tomat




nånting med aubergine & lammfärs, frågade barnen, italienskt eller grekiskt ? - grekiskt !!!!!! mmm.. grekisk sallad !!!! zeb var dock djupt besviken när maten serverades, han hade blandat ihop grekisk sallad med ceasar sallad...

skar auberginen i skivor i skivor, la ut på skärbrädan saltade båda sidor & lät ligga i ca 1/2 timme & dra ur vätskan, man kan sen sköja av saltet men till dagens rätt var det var det ingen fara att med lite extra salt. stekte i olivolja, pressade ner 2 vitlöksklyftor, stekte tills mjuka & fina, tillsatte 3 burkar hel tomat, skar ner ytterligare vitlök, tillsatte chili & lät puttra en stund.

smaksatte lammfärsen med en rest på fetasost röra bestående av fetaost, cremefraich & jalapeno samt tillsatte chili salt peppar, hade lagt en liten del av färsen åt sidan, för att undvika för mycket chili åt barnen, stekte också deras köttbullar på sidan, resterande bullar fick åka ner i tomat röran & puttra tills köttbullarna var klara mmm.... smakade grekland

severades med ruccola, som jag åt första gången i grekland, tomater, rödlök, fetaost, oliver, olivolja & vitvinsvinäger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar