tisdag 2 februari 2010
risotto med svartrötter, sej & friterad salvia
ingen soppa idag heller...
utan risotto,
trist bild men denna gudomliga risotto åt vi hos donnatella, på hotel plinio au lac, i laglio vid lake como, ett matminne vi sent skall glömma..mmm...
arborio ris , saltå kvarns ekologiska
lök , eko
svartrötter, eko
grönaksbuljong, eko
sej
salvia
sesamfrön
flingsalt
vitt vin, eko
stekte löken genomskinlig, i med riset, i med vin, den här gången frysta rester från öppnad flaska, gick hur bra som helst, en riktigt god grönsakbuljong, lät den skalade & skurna i bitar svartroten koka med, men nästa gång kokar jag den på sidan, då svartroten kräver mer tid än riset, avslutade med en klick smör & grovriven permesanost mmm ...
friterade savlvian i olivolja, sen ner med den sesam täckta sejen i den varma oljan,
jo , hade oxå torr rostat sesam frön i stekpannan & sen mixat med flingsalt mmm.. så gott , tack marie för det tipset ,
alltså toppade risotton, med sej , friterad salvia & sesam mix mmmm.......
avslutade med blodapelsin & renee voltaires rostade kokos flakes, lätt, gott & eko !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar