lördag 6 februari 2010
vintersquash & lamm / wintersquash & lamb
det är med stor sorg vi skär sönder denna gåva & vackra konstverk, samtidigt är längtan efter dess smak.... har längtat sen förra fredagens gudomliga måltid hos gustav & marie, nu låter vi oss inspireras av er kokkonst......
mmm...vintersquash i bitar utan skal in i ugn med olivolja & flingsalt tills mjuk & fin färg, på med riven permesan ost & in i ugnen en kortis till
broccoli, stekt med citron, ekologisk förstås
röda linser, sköljda & ej överkokta!, rödlök, tomater, citron skal, pressad citron, olivolja & salt
ekologisk lammfärs, pinjenötter, chiliflakes, salt & peppar
mmm.... så gott... men hur skall jag klara mig utan vintersquash, vill ha mer!!!! kan man plantera kärnorna ?
100 % eko = 100% lyx
/
100% organic = 100% luxury
don´t really want to cut this beauty, but like a vampires thurst for blood l cant resist...
we tried it for the first time a week ago at our friends place, that actually grow these things...
it´s been on my mind since then, think l got obsessed..l dont´t now where to buy these things/wintersqush, l guess l have to start to grow them, in the apartmeant ?
managed to cut it into pieces, cooked them in the oven with oliveoil and the last minutes with some permesan on top.... mmm.. so good,
fried the broccoli with lemon pieces, organic of course..
managed not to overboil the red lentils, mixed them with red onion, tomatoes, lemon "piel" , lemonjouice and a good olive oil
lamb mixed with pine nuts, chili, salt and pepper..
and with a glass of red... mmm.......
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar