totalt antal besökare

torsdag 7 januari 2010

äppel, kanel & mandel muffins


rickards äppel, kanel & mandel muffins:

2-3 ägg beroende på storlek
2 dl finkornigt rårörssocker
Knappt 3 dl mjöl, tog lite vete, lite dinkel fullkorn
1 dl ricedream ( vi använder inte så mycket mjölk produkter)
en klick smör ca 50-75g
1 - 2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

1-2 äpplen i klyftor
blandas med malen kanel och rårörssocker.

hackad sötmandel

alla ingredienser ekologiska utom bakpulvret

vispa ägg och socker, smält smöret och tillsätt vätskan, blanda med ägg/sockersmeten,
blanda de torra ingredienser och rör ner i smeten.

fyll 12 st muffinsformar till med 1/2 smeten, stick ner äppel skivorna, som är täckta med kanel/sockerblandningen, i smeten och fyll upp med resterande smet,
toppa med hackad sötmandel

grädda i 200-225 graders ugn ca 10 min

bakas tidigt på morgonen innan din fru vaknat, servera med kaffe på sängen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar