totalt antal besökare

fredag 22 januari 2010

fänkål, polenta & lamm





















fänkål, polenta & lamm

fänkål
permesan ost
vitt vin
polenta
grönsaksbuljong
basilika
oliver
smör
citron
tomater
mozarella
olivolja
lammkotletter

polenta, verkar vara lite olika koktid på olika sorters polenta,
saltå kvarns gick fort, jag har dock alltid i mer gryn än den vatten mängd som står angiven på paketet, smaksatte idag med smör, oliver & grovriven permesan,
hällde upp i form, sköljd i kallt vatten, lät stå kallt och svalna,
skar sen i bitar & stekte i olivolja, har aldrig lyckats att få dom och se särskilt snygga ut,
däremot oerhört goda!

skar fänkålen i skivor, la i ugnsform med olivolja & vitt vin,
in i ugn, på med grovriven permesanost mot slutet

tomat, mozarella, basilika & olivolja... mmm.... längtar till tomatsäsongen!!!!!

mixade smör med oliver, basilika, citron, lite chili & salt

lammkotletterna fick snabbmarinera i olivolja, citron & timjan,
sen grillas i panna

citronen & mozarellan lyckades vi inte hitta ekologiskt idag, efter 3 affärer gav vi upp


fruktsallad med cashewgrädde

frukt
cashewnötter
dadlar

lade cashewnötterna i kallt vatten en stund,
mixade med 3 dadlar & lite kallt vatten ,
så enkelt, så nyttigt, så eko & så supergott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar