fredag 22 januari 2010
fänkål, polenta & lamm
fänkål, polenta & lamm
fänkål
permesan ost
vitt vin
polenta
grönsaksbuljong
basilika
oliver
smör
citron
tomater
mozarella
olivolja
lammkotletter
polenta, verkar vara lite olika koktid på olika sorters polenta,
saltå kvarns gick fort, jag har dock alltid i mer gryn än den vatten mängd som står angiven på paketet, smaksatte idag med smör, oliver & grovriven permesan,
hällde upp i form, sköljd i kallt vatten, lät stå kallt och svalna,
skar sen i bitar & stekte i olivolja, har aldrig lyckats att få dom och se särskilt snygga ut,
däremot oerhört goda!
skar fänkålen i skivor, la i ugnsform med olivolja & vitt vin,
in i ugn, på med grovriven permesanost mot slutet
tomat, mozarella, basilika & olivolja... mmm.... längtar till tomatsäsongen!!!!!
mixade smör med oliver, basilika, citron, lite chili & salt
lammkotletterna fick snabbmarinera i olivolja, citron & timjan,
sen grillas i panna
citronen & mozarellan lyckades vi inte hitta ekologiskt idag, efter 3 affärer gav vi upp
fruktsallad med cashewgrädde
frukt
cashewnötter
dadlar
lade cashewnötterna i kallt vatten en stund,
mixade med 3 dadlar & lite kallt vatten ,
så enkelt, så nyttigt, så eko & så supergott!!!
Upplagd av
måndagssoppa
kl.
21:20
Etiketter:
dessert,
frukt,
fänkål,
gryn,
lamm,
nötter,
oliver,
smaksatt smör,
torkad frukt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar